Tematski park ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA

 

Načrtujemo in postavljamo unikatne tematske parke z zaščitenim konceptom na temo ISKANJA SKRITEGA ZAKLADA. Glede na lokacijo vam pripravimo in sestavimo zgodbo, ki je lahko unikatna ali pa izbrana iz naše bogate ponudbe. Parki so lahko stalni ali začasni, odvisno od možnosti in potreb, ki jih ima naročnik. Skupaj oblikujemo in pripravimo vsebinski, logistični, praktični in organizacijski načrt produkta, ki bo naročniku ustvaril dodano vrednost.
Tematski orientacijski parki so namenjeni:
- turističnim destinacijam za obogatitev turistično-rekreativne ponudbe,
- ponudnikom športno-rekreativnih storitev,
- hotelom, planinskim postojankam, turističnim kmetijam, hostlom,
- turističnim točkam, društvom, zavodom...

Z veseljem vam pripravimo ponudbo, si ogledemo vašo lokacijo in najdemo najbolj optimalno rešitev za Vas.

tematski parki

Programi animacij

Animacije "ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA" so zanimive in družabne vsebine, katere vpletamo v različne dogodke in prireditve. Po našem konceptu iger "ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA" ustvarjamo unikatne programe in promocije za dogodek oz. destinacijo, kjer izvajamo animacijo.
ANIMACIJE SO PRIMERNE ZA:
- različne prireditve,
- zaključne dogodke za vrtce, šole, podjetja,
- rojstnodnevne animacije,
- promocijo dogodkov in destinacij...

Veseli Zakladko

Veseli zakladko

Koncept orientacijskih iger

Koncept orientacijskih iger splet

NAROČILO IGRE >>>

Tematsko-orientacijske igre so ene najbolj celovitih in motivacijskih iger, ki se izvajajo na prostem in kjer se igralci znajdejo v različnih vlogah (v vlogi udeleženca , sotekmovalca, prijatelja, nasprotnika, zmagovalca, poraženca, ekipe oz. skupine, glavnega stratega in taktika itd…).
Igre povezujejo različna tematska področja in delovanje otrokovega telesa. Gre za sklop dražljajev, ki imajo na otroka motorični, miselni, socialni, taktični, organizacijski, motivacijski, fizični in zdravstveni vpliv.
Koncept igre je usmerjen v celostno aktivnost posameznika in/ali skupine, s ciljem narediti orientacijo v naravi kar se da igrivo, prijetno,  poučno, družabno in zabavno. Pri doseganju tega cilja si pomagamo z različnimi pristopi, metodiko in tematiko glede na starostno stopnjo, za katero je posamezna igra pripravljena.
Vse igre imajo za glavni cilj poiskati skriti zaklad. Da pa naloga ni prelahka, morajo udeleženci/igralci poiskati pot in vmesne točke, na katerih se skrivajo določeni predmeti, stvari, naloge, izzivi… Označeno pot, ki jo imenujemo orientacijska sled, lahko označujemo na več načinov.
V igrah za mlajše otroke - 1. nivo - imamo v ta namen barvne orientacijske kartončke, s katerimi označujemo odseke poti, po katerih otroci iščejo posamezne tematsko-kontrolne točke. Pot je tako prilagojena starostni stopnji otrok in je lahko različno zahtevna. Primer: Od začetka do prve točke je pot označena z rumenimi kartončki – rumena sled; do druge točke z modrimi kartončki – modra sled; do tretje točke z rdečimi kartončki – rdeča sled; do četrte točke z zelenimi kartončki – zelena sled in do pete točke z oranžnimi kartončki – oranžna sled. Število točk in zaporedje barvnih odsekov se lahko spreminja.
V igrah za bolj izkušene - 2. nivo - pa prehajamo na uporabo orientacijske karte, na katero vrišemo kontrolne točke in jih poiščemo v naravi.
Na vsaki točki igralci zbirajo različne žige in/ali opravijo določeno nalogo in/ali izziv, dokler ne najdejo in opravijo vseh zadanih nalog. Šele ko najdejo vse točke oz. opravijo vse zadane naloge, dobijo geslo in/ali namig za skriti zaklad. Igra je zaključena, ko je skriti zaklad najden.
Pri pripravi igre na terenu ima posameznik ali skupina tako dve vlogi. Prvi postavlja-jo igro, drugi išče-jo skriti zaklad in obratno. V prvem primeru igralci krepijo organizacijske in taktične sposobnosti, v drugem pa so v vlogi igralca, kako najhitreje in pravilno poiskati vse skrite kontrolne točke.

Koncept igre "ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA" in vse orientacijske igre so avtorsko delo Mateja PAGONA in so vpisane v register avtorskih del pri AAS pod zaporedno številko R-082/16.

2

Pravljična dežela orientacijskih iger

predstavitveni spot orientacijskih iger...

ISKANJE SKRITIH PALČKOV

IMG 20171209 214134

Simpatični palčki iz palčkove dežele na robu gozda imajo vedno veliko idej, kako zaposliti in zabavati otroke. Pet palčkov nastopa kot pet najboljših prijateljev. Vsak drugačen in po svoje navihan, ampak ko združijo moči so vedno nepremagljivi. Takoj pripravljeni na akcijo in pomagat vsakomur, ki potrebuje pomoč. Najraje pa otrokom skrivajo zaklade, da jih iščejo in se ob tem neizmerno zabavajo. Ponoči palčki postavljajo sledi in tematske točke, podnevi pa okamenijo in se spremenijo v nepremične kipce, kateri čakajo, da jih otroci poiščejo.

Izziv igre "ISKANJE SKRITIH PALČKOV" je, da najdete vseh pet simpatičnih palčkov in njihov skriti zaklad. Vodja igre si ogleda teren, kje bo postavil orientacijsko sled in kje bodo skriti palčki. Označi pot s barvnimi kartončki in skrije palčke, ter skriti zaklad. Vodja določi skupine in udeležencem razloži in poda nekaj osnovnih informacij. Orientacijska dogodivščina se tako lahko prične. Za dokaz, morajo udeleženci zbrati vseh 5 žigov, ki jih čuvajo palčki in jih odtisniti na poseben palčkov kartonček. Ko je kartonček izpolnjen in pride skupina do vodje, jim ta ob pravilno izpolnjenem kartončku zaupa geslo za skriti zaklad. Ko ga najdejo, skupaj proslavijo uspešno opravljeno nalogo in zamenjajo vloge.

NAROČILO IGRE >>>                   VPRAŠANJE ali NASVET >>>                       POŠLJITE MI PODNUBO >>> 


PO POTI ZMAJEVEGA ZAKLADA

IMG 20171209 214309

V Savskih jamah pod Stolom še vedno prebiva ogromen zmaj s tremi glavami. V bistvu gre za tri zmaje, ki so začarani v enega, da bi obvarovali svoj skriti zaklad. Poznaš zgodbico o VODENKU, OGNJENOBRUHKU IN VETROVNIKU? Še ne? Potem je skrajni čas, da jo spoznaš... 

Izziv igre "PO POTI ZMAJEVEGA ZAKLADA" je, da najdete vse zmajčke, celotno pravljico in njihov skriti zaklad. Vodja igre si ogleda teren, kje bo postavil orientacijsko sled in kje bodo skrita zmajeva jajca. Označi pot s barvnimi kartončki in skrije zmajeva jajca, ter skriti zaklad. Vodja določi skupine in udeležencem razloži in poda nekaj osnovnih informacij. Orientacijska dogodivščina se tako lahko prične. Za dokaz, morajo udeleženci zbrati vseh 5 žigov, ki jih čuvajo zmajčki in jih odtisniti na poseben zmajčkov kartonček. Ko je kartonček izpolnjen in pride skupina do vodje, jim ta ob pravilno izpolnjenem kartončku zaupa geslo za skriti zaklad. Ko ga najdejo, skupaj proslavijo uspešno opravljeno nalogo in zamenjajo vloge.

NAROČILO IGRE >>>                   VPRAŠANJE ali NASVET >>>                       POŠLJITE MI PODNUBO >>> 


ISKANJE SKRITIH PISEM

IMG 20171209 214247

Za vse ustvarjalne duše z veliko idejami, kako si popestriti druženje v naravi, so skrita pisma popolna izbira. Naredi nalogo, opravi izziv, reši uganko in še in še možnosti, kako prijateljem pripraviti super outdoor avanturo.

Izziv igre "ISKANJE SKRITIH PISEM" je, da najdete vsa skrita pisma in opravite vse naloge in izive, ki jih imajo za vas skrita pisma. Vodja igre si ogleda teren, kje bo postavil orientacijsko sled in kje bodo skrita pisma. Pripravi naloge in jih napiše / nariše / natisne v pisma. Označi pot s barvnimi kartončki in skrije pisma, ter skriti zaklad. Vodja določi skupine in udeležencem razloži in poda nekaj osnovnih informacij. Orientacijska dogodivščina se tako lahko prične. Za dokaz, morajo udeleženci zbrati vseh 5 pisem in opraviti vse naloge. Vodja jih budno opazuje in jim po uspešno opravljenih nalogah zaupa geslo za skriti zaklad.
Ko ga najdejo, skupaj proslavijo uspešno opravljeno nalogo in zamenjajo vloge.

NAROČILO IGRE >>>                   VPRAŠANJE ali NASVET >>>                       POŠLJITE MI PODNUBO >>> 


Koncept igre "ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA" in vse orientacijske igre  so avtorsko delo Mateja PAGONA in so vpisane v register avtorskih del pri AAS pod zaporedno številko R-082/16.

2

Blagovna znamka VESELI ZAKLADKO

Veseli Zakladko

 Naša nova blagovna znamka pod imenom VESELI ZAKLADKO®  združuje inovativne pristope  in programe aktivnosti na prostem za različne generacije uporabnikov:
- Orientacijske igre "ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA" z različnimi tematikami,
- animacije na prireditvah,
- maskoto VESELI ZAKLADKO,
- rojstnodnevne animacije.

Lik je upodobil ilustrator Matjaž ARNOL, ki je hkrati poskrbel tudi za ilustracije drugih simpatičnih likov v naših produktih.

More Articles ...